Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Arī Bolt atklāj elektrisko skrejriteņu servisu Rīgā

Ziņa publicēta: 20.06.2019 18:14
Turpmāk Bolt (agrāk Taxify) aplikācijā Rīgā būs pieejami elektriskie skrejriteņi. Pateicoties veiksmīgajam pilotprojektam Parīzē, kas tika atklāts pagājušajā gadā un Madridē, kur skrejriteņu nomas pakalpojums tika uzsāks aprīlī, 18. jūnijā skrejriteņu darbība tika uzsākta Tallinā, bet 20. jūnijā arī Rīgā.

Uzņēmums nodrošina kopbraukšanas platformu jau 30 pasaules valstīs.

Elektriskie skrejriteņi tiks izvietoti Rīgas centrā sadarbībā ar SIA TrafoNet. Bolt uzdevums ir nodrošināt platformu darbībai, kā arī atbalstu pakalpojumam un uzņēmuma klientiem.

‌Lai izmantotu jauno pakalpojumu, ir nepieciešama Bolt aplikācija. Atbloķēt skrejriteni varēs, noskenējot QR kodu, kas atrodas uz skrejriteņa. Bolt skrejriteņi ir aprīkoti ar iebūvētiem GPS izsekotājiem, kas sniedz datus par skrejriteņu atrašanās vietām. Sasniedzot galamērķi, klients var novietot skrejriteni uz ielas. Bolt darbinieki katru dienu skrejriteņus nogādās atpakaļ iepriekš noteiktās skrejriteņu stacijās. Bolt aicina klientus pievērst uzmanību lietotnē iestrādātajiem norādījumiem skrejriteņu izmantošanai, kā arī ievērot drošas braukšanas noteikumus.

Maksa par skrejriteņa atbloķēšanu ir €1.00 un cena par minūti - 10 centi. Vidēji 10 minūšu ilgs brauciens klientam izmaksās €2.00. Maksa par skrejriteņa izmantošanu visu dienu ir €20.00. Līdz 30. jūnijam lietotāji pakalpojumu var izmēģināt bez atbloķēšanas maksas. Bolt vērš uzmanību, ka lietotnē drīzumā būs pieejamas arī citas akcijas.

Bolt pārstāvji ziņo, ka sākumā būs pieejami 100 elektriskie skrejriteņi. Skrejriteņu skaits tiks palielināts balstoties uz klientu pieprasījumu un sniegto novērtējumu.

Pirmie platformā pieejamie skrejriteņi ir Segway Ninebot ES4 koplietošanas modelis, kas zināms kā augstākās klases elektriskais skrejritenis. Elektriskie skrejriteņu ātrums ir ierobežots līdz 25km/h, lai tos varētu izmantot gan uz velosipēdu ceļiem, gan uz gājēju ietvēm. Ņemot vērā lielo akumulatora ietilpību, ar skrejriteni var nobraukt līdz pat 45 km, kas ir piemērots visas dienas lietošanai. Klientiem būs iespēja pārbaudīt akumulatora uzlādes līmeni pirms atbloķēšanas.
Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 4 + 2 =
 »
Top.LV