Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



Pilsētplānotāji iesaistās pagaidu veloinfrastruktūras ieviešanā Rīgā

Ziņa publicēta: 28.04.2020 21:56
Lai atbalstītu Rīgas domes Satiksmes departamenta uzsākto darbu pie pagaidu velojoslu ierīkošanas mobilitātes uzlabošanai Rīgā globālās COVID-19 pandēmijas laikā, trešdien, 6.maijā notiks starptautisks pilsētplānošanas hakatons "Mad-Velo-City Riga".
Pēc 14 profesionālo un sabiedrisko organizāciju kopējas vēstules, Rīgas dome, ņemot vērā nepieciešamību un izmantojot ārkārtējo situāciju valstī, kopā ar dažādu jomu profesionāļiem meklēs labākās iespējas ieviest pagaidu velojoslas.

Tuvojoties vasaras sezonai, Latvijai ir jāplāno, kādā veidā tiks atsākta saimnieciskā darbība, ievērojot maksimālu piesardzību un distancēšanos. Lai arī par šī laika drošāko pārvietošanās līdzekli tiek uzskatīts privātais auto, tomēr ikdienā vairums pilsētas iedzīvotāju izmanto sabiedrisko transportu. Lai nodrošinātu alternatīvas iespējas sabiedriskajam transportam, nepieciešams ieviest pagaidu velojoslas Rīgas pilsētā, tādējādi radot drošu un veselīgu alternatīvu nokļūšanai darbā un līdz pakalpojumu objektiem.

Lai nodrošināt maksimāli lielu sabiedrības līdzdalību un iespējas radīt netradicionālas idejas, 6.maijā notiks pilsētplānošanas velo-hakatons, kura galvenais mērķis būs rast radošus risinājumus pagaidu velojoslu ieviešanai galvaspilsētā Rīgā un tās apkārtnē. Hakatona norises vieta būs interneta sarunu platforma ZOOM. Hakatonā aicināti piedalīties zinātnieki, uzņēmēji, attīstītāji, iedzīvotāji, baņķieri, ierēdņi, informācijas tehnoloģiju speciālisti, dabas draugi, arhitekti, inženieri, mākslinieki, antropologi, politiķi, pilsētplānotāji, studenti, pasniedzēji, žurnālisti. Arī ārsti un astronauti.

Rīgas dome apzinoties situāciju valstī un pasaulē kopumā uzskata, ka šāda iniciatīva ir atbalstāma un šis ir īstais laiks, lai rastu drošākos, pārdomātākos un labākos risinājumus. Risinājumi jāparedz tādi, lai nodrošinātu visu satiksmes dalībnieku drošību. Līdz ar ārkārtas situāciju valstī, satiksmes drošības principi nav atcelti un tie ir jāievēro,- pauž Rīgas dome.

Visu pasākumu tiešraidē būs iespējams noskatīties internetā. Paralēli hakatonam speciāli izveidotās "darbistabās" dienas garumā notiks prezentācijas, sarunas un diskusijas par supermobilitātes izveides jautājumiem.

Neils Balgalis (pilsētplānotājs/MadCity): "Šī ir lieliska iespēja visiem apkaimju iedzīvotājiem, transporta speciālistiem, ikgadējo kritisko masu braucienu dalībniekiem radīt vērienīgu digitālo masu un jaunas idejas satiksmes organizēšanai Rīgas pilsētā."

Savukārt no šodienas, lai stimulētu jaunu mākslas darbu radīšanu COVID19 krīzes laikā, tiek izsludināti divi radošie konkursi: īso stāstu (līdz 1000 vārdiem) kategorijā par tēmu 2x2 "Es un mans divritenis pašizolācijā" un foto/video sēriju "Velosipēda dīkstāve vai augšāmcelšanās?" Katras kategorijas uzvarētājs saņems naudas balvu sava braucamrīka uzlabošanai.

"Tas būs tāds brīvs un atraisīts digitālais tusiņš - jo ātra lietu darīšana un trakas idejas ir mūsu pilsētai būtiski nepieciešamas" tā Neils Balgalis.

Pilsētplānošanas hakatona rezultāti tiks izmantoti satiksmes organizācijas shēmu izveidei, kuras nepieciešamas pagaidu velojoslu posmu izveidei. Tiek plānots, ka jau maijā Rīgas ielās varētu parādīties pirmās pagaidu velojoslas

Lai pieteiktos dalībai hakatonā, jāsūta e-pastu uz info@madcity.lv, vairāk informācijas vietnē https://www.facebook.com/MadCityRiga/.


Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 10 + 2 =
 »
Top.LV