Par projektu|Preses relīzēm|Reklāmas iespējas
Seko mums:
 Meklēšana:
 





Aktuālā aptauja
Kurās Rīgas centra ielās vajag velojoslu?
Brīvības
Čaka/Marijas
Valdemāra
Elizabetes
Lāčplēša
Stabu
Visās minētajās
Nevienā
Cits variants (ierakstiet komentārā)
 
(varat balsot reizi dienā)
aptaujas rezultāti »
iesaka veloriga.lv


Kā pareizi pieslēgt velosipēdu. Statīvu veidi un video!




Saulkrastu velosipēdu muzejs



Velosipēdu muzejs Krievijā!

 
 



28.jūlijā sākas Starptautiskā velotūre par bibliotēkām

Ziņa publicēta: 25.07.2012 23:05
No 28. jūlija līdz 8. augustam cauri Baltijas valstīm brauks „Velobrauciena par bibliotēkām 2012” dalībnieki. Laiku no 30. jūlija līdz 2. augustam bibliotēku atbalstītāji pavadīs Latvijā, bet 30. jūliju – Rīgā.
 

107 bibliotekāri un viņu atbalstītāji no 24 valstīm Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Indijas dosies garajā ceļā, kas kopā ar diviem pārbraucieniem autobusos no Viļņas līdz Tallinai sasniegs vairāk nekā 1000 kilometrus.

Brauciena laikā paredzēta plaša programma: daudzu bibliotēku apmeklējumi, semināri, konferences, pieturvietās būs tikšanās ar rakstniekiem, pilsētu un ciematu iedzīvotājiem. Kā krāsains akcents braucienu pavadīs Igaunijas bibliobuss, kam dots vārds Katarina Jee.

Velotūre par bibliotēkām ir politiski un ekonomiski neatkarīga starptautiska ne-konference bibliotekāriem un bibliotēku atbalstītājiem. Šis ir jau otrais bibliotekāru – velosipēdistu ceļojums. 2011. gadā tas aizveda vairāk kā 80 bibliotekārus no Kopenhāgenas līdz Berlīnei, 650 kilometrus bibliotekāri veica, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar politiķiem, bibliotēku atbalstītājiem un oponentiem. 2012. gada velotūres ceļš tiks mērots cauri Baltijas valstīm (Viļņa-Rīga-Tallina) ar mērķi sasniegt Helsinkus un pulcēties uz IFLA kongresu.

Vairākums no dalībniekiem reprezentē publiskās bibliotēkas, bet ir pārstāvētas arī zinātniskās, universitāšu un koledžu bibliotēkas, informācijas tehnoloģiju un programmatūras firmas, slimnīcu un aprūpes centru bibliotēkas.

Katram ir savs veiksmes stāsts, ar ko tas vēlēsies dalīties seminārā Rīgā vai brauciena laikā, vienkārši atbildot uz visdažādākajiem kolēģu jautājumiem. Braucienu tāpat kā pagājušogad pavadīs filmēšanas grupa, taps dokumentālā filma, ko noskatīsies miljoniem cilvēku visā pasaulē, sociālie tīkli ik stundu, ik minūti vēstīs par redzēto, piedzīvoto un uzzināto Baltijas valstīs.

Deviņu dienu maršruts sāksies 28.jūlijā Viļņā. 

30. jūliju velobraucēji pavadīs Rīgā, pulcēšanās pie Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Uzvaras bulvārī 2/4 plkst. 10.00 – 11.00, goda aplis ap Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunceltni, pēc tam tiek plānota tikšanās Rātslaukumā ar Rīgas pilsētas vadību, Rīgas CB filiālbibliotēku „Vidzeme” un „Saulaino dienu bibliotēkas”, kas atrodas Bērnu slimnīcā, apmeklējums. Vakarā seminārs „Biznesa atbalsts bibliotēkā / Inovāciju vide” Biznesa augstskolā „Turība”. 

31.jūlijā velobrauciens no Rīgas uz Siguldu caur Allažmuižu dosies uz Lejas Līgatni.

1. augustā velobraucēji sasniegs Cēsis. Aptuveni pulksten vienpadsmitos Pils parkā ieradīsies bibliobuss ar rakstniekiem un lauku virtuve. Plānots, ka pulksten 12.30 velobraucēji no Līgatnes caur „Rakšiem” ieradīsies Cīrulīšos, kur tos sagaidīs Cēsu Centrālās bibliotēkas pārstāvji un policijas eskorts, kurš pavadīs riteņbraucējus pa Gaujas ielu, Vaļņu ielu uz Vienības laukumu, tad pa Lenču ielu uz Pils parku. Pulksten 13.00 parkā viesus uzrunās pilsētas pašvaldības pārstāvis un viduslaiku pils iedzīvotāji. Visi interesenti aicināti uz Pils parku, kur būs iespēja tikties ar velotūres dalībniekiem un rakstniecēm Lauru Dreiži, Kristīni Ulbergu – Rubīni un citiem.

Tālāk velotūres dalībnieki dosies uz Valmieru, Trikātu, Jaunklidzi, Valku, bet no Valgas tālākais ceļš vedīs caur Igaunijas pilsētām un ciemiem uz Tallinu.
 

Velobrauciens par bibliotēkām ir neatkarīga kustība, to nerīko kāda viena oficiāla organizācija. Starptautiska bibliotēku entuziastu grupa apvienojusies suverēnā sadarbības tīklā, kas pārsniedz valstu robežas. Tomēr šai iniciatīvai ir arī nacionālu un starptautisku kultūras institūciju, lokālu organizāciju un valdību atbalsts. Visvairāk pateicības pelnījuši divi bibliotēku IT speciālisti no Turku – Juka Pennanens un Mase Ojala, viņi ir velotūres iniciatīvas autori un galvenie organizatori, Baltijas tūres laikā viņus atbalsta vietējās darba grupas, bet papildinformāciju var iegūt www.cyclingforlibraries.org. Latvijas organizatoru grupu vada Silvija Tretjakova – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja, Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja.

Velobrauciens par bibliotēkām vieno tautas visos kontinentos, atbalsta internacionālas sabiedrības vērtības, stiprina bibliotēku speciālistu fizisko un garīgo labklājību, nodrošina pieredzes apmaiņu. Velobrauciens par bibliotēkām atbalsta arī zaļo domāšanu un ekoloģisko dzīvesveidu. Daudzas vērtības, kas izpaužas bibliotēku ikdienā, būs klātesošas arī braucienā: informācijas pieejamība, mūžizglītība un inovācijas. Globālais bibliotēku tīkls sevī ietver humānisma, internacionālisma, pārrobežu sadarbības idejas.

Atbalstiet bibliotēkas visā pasaulē un apmeklējiet velotūres satikšanās vietas Cēsīs vai citās Latvijas pilsētās un ciemos! Pievienojieties bibliotekāriem atsevišķās distancēs!

Patika? Lasi arī tupmāk, atzīmē
:: Aelita Ramane 2012.07.26 11:58 Ļoti jauka lieta, lai veicas! Domās būšu ar jums un gaidīšu kādas bildes, prezentācijas...
:: Mārtiņš Lagzdons 2012.07.26 14:05 Lai izdodas un izbaudiet šo piedzīvojumu. Domās esmu ar Jums.
:: runescape 2013.06.14 11:54 Velobrauciens par bibliotēkām ir neatkarīga kustība, to nerīko kāda viena oficiāla organizācija. Starptautiska bibliotēku entuziastu grupa apvienojusies ______________________ link:http://www.sellgw2.com/
Tavs komentārs:
Vārds, Uzvārds:*
e-pasts:* (netiek publicēts)
Aprēķiniet: 17 + 3 =
 »
Top.LV